sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Charlaine Harris: Kylmäveristen Klubi


Sookie alkaa epäilemään että Bill salaa häneltä jotain. Billin on määrä lähteä liikematkalle, mutta katoaakin matkalla kuin maan nielemänä. Sookie alkaa etsimään Billiä Ericin kanssa ja jäljet johtavat Mississippin yliluonnollisten olentojen alamaailmaan. Turvakseen Sookie saa Alciden, komean ihmissuden. Yhdessä he alkavat etsimään Billiä ja Sookie ajattelee Billin pettäneen hänet. Hän alkaa miettiä pitäisikö selvittää mitä Billille on tapahtunut vaiko alkaa teroittamaan vaarnaa.


Kirjassa pidin siitä, että se oli kevyttä ja jännittävää luettavaa. Huumoria siinä oli tarpeeksi ja jännitystä/kauhua sen lisäksi. Sookiella on oma mukava tapansa ajatella asioita. Kirjassa pidin erityisesti Sookien ja Alciden välille syntyvästä "suhteesta". Lisäksi siihen vielä Eric joka ilmaisee tunteensa Sookielle omalla tavallaan ja Sookie yrittää torjua ne parhaansa mukaan. Silti hän pysyy uskollisena Billille, vaikkei olekaan varma miten heidän suhde tulee jatkumaan tulevaisuudessa.

Arvosana: 9½


Lukunäyte sivulta 62:

Olin ehtinyt keittää pannullisen kahvia, kun etuoveen koputettiin.
"Kuka siellä?"kysyin sisältä ovenpielestä.
"Eric lähetti minut",vastasi karhea ääni.
Avasin oven ja katsoin ylös. Jouduin nostamaan katsettani vielä lisää.
Tulija oli valtava mies. Hänellä oli vihreät silmät. Hänen pörröinen tukkansa oli kihara, paksu ja sysimusta. Hänen aivonsa kohisivat ja sykkivät energiaa. En voinut olla tuijottamatta häntä.
Ihmissusi.


Charlaine Harris: Kylmäveristen klubi (Club dead, 2003) Suom. Sari Kumpulainen. GUMMERUS, 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti