maanantai 15. elokuuta 2011

Cassandra Clare: Luukaupunki





Luukaupunki (City of Bones) on fantasiakirjasarjan The Mortal Instruments aloitusosa.




New Yorkilainen Clarissa Fray elää tavallista 15-vuotiaan elämää. Päivät kuluvat parhaan kaverin Simonin kanssa hengaillessa, luonnoslehtiöön piirrellessä ja äidin kanssa kinastellessa. Clarya alkavat ympäröidä oudot tapahtumat. Hän näkee klubilla nuoren pojan surman mutta miten asiasta voisi tehdä rikosilmoitusta jos hän on ainoa joka pystyy näkemään sen? Clary tempautuu mukaan yliluonnolliseen maailmaan josta hänellä ei ollut ennen pojan surmaa tietoakaan. Claryn "oppaina" tässä uudessa maailmassa veljohen, vampyyrien, ihmissusien, demonien ja haltioiden keskellä toimii varjometsästäjät joihin kuuluu kuvankaunis Isabelle, hänen veljensä Alec sekä ylpeä hyvännäköinen ja hurmaava Jace. Kolmikon johdolla Clary saa tietää mitä kummallisimpia asiota hänen äitinsä menneisyydestä, varjomaailmasta ja siellä "poliiseina" toimivista varjometsästäjistä.






Luukaupunki oli nopeatempoista ja välillä hauskaakin luettavaa. Jännittävät tapahtumat tempaisevat mukaansa heti, eikä kirjaa voi laskea käsistään hetkeksikään. Kirja ei ollut liian kevyttä tai raskasta luettavaa. Välillä mennään täysiä eteenpäin kun taas välillä puidaan rauhassa heidän välisiä suhteitaan.




Itsessään idea ei tuntunut uudelta vaan tavallaan vanhoihin ideoihin luotiin uusi käsitys ja näkökulma, joten se teki kirjasta jännittävää luettavaa.






Valitettavasti lukunäytettä en saa kun kirjan palautin jo kirjastoon.






Arvosana: 10+




Cassandra Clare, Luukaupunki (City of Bones, 2007) suom. Terhi Leskinen


OTAVA, 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti