keskiviikko 17. elokuuta 2011

Alyson Noël : Punaiset tulppaanit







Punaiset tulppaanit ovat Kuolemattomat-sarjan ensimmäinen kirja.









Ever on menettänyt perheensä auto-onnettomuudessa ja kävi itsekin lähellä kuolemaa. Ever kuitenkin pelastui ja sai yliluonnollisia kykyjä. Hän kuulee muiden ajatukset, näkee ihmisten auroja ja juttelee kuolleen pikkusiskonsa kanssa. Kouluun saapuu uusi oppilas, Damen, jonka auraa Ever ei näe, eikä kuule hänen ajatuksia. Tolkuttoman komea Damen alkaa vetää Everiä puoleensa , pois kalifornialaisesta high school-elämästä ja yhä syvemmälle toiseen todellisuuteen: mysteerien ja taikuuden kiehtovaan maailmaan. Mutta kuka tai mikä Damen oikeasti on?









Kirjan juoni oli todella samankaltainen kuin Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli- kirjassa, mutta mielestäni tätä kirjaa kerrottiin eritavalla, niinkuin aikuisemmasta näkökulmasta. Vaikka juoni ei olekaan uutta kirja oli silti viihdyttävää ja raikasta luettavaa. Kirjan loppuratkaisu oli aikamoinen pettymys sillä siitä olisi voinut tehdä vaikka kuinka paljon kiinnostavamman ja yllätyksellisemmän. Kumminkin kokonaisuudessaan kirja jäi plussan puolelle. Kirjan henkilöt olivat aidontuntuisia ja heihin oli mielestäni helppo samaistua. Kirjassa oli sopivasti jännitystä, romantiikka, viisautta ja huumoria.





Arvosana: 9+









Lukunäyte sivulta 135:








Katson meidän käsiämme, pronssinruskeaa ja kalpeaa, vahvaa ja haurasta, ne ovat hyvin epätodennäköinen pari. "Mene nyt. Nähdään koulun jälkeen, minä lupaan." Damen hymyilee ja poimii korvani takaa punaisen tulppaanin.











Alyson Noél: Punaiset tulppaanit- Kuolemattomat 1 (Evermore - The Immortals 1, 2009) Suom. Sirpa Meripaasi.




OTAVA, 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti